Sleen/Noord-Sleen – De provincie start op maandag 21 september met de werkzaamheden aan de N376 tussen ‘t Eng (ter hoogte van de ijsbaan) en Noord-Sleen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 13 november. Het deel bij Erm komt later aan bod.

Er komt een nieuwe rotonde op de N376 bij de Boelkenweg in Sleen. “Een rotonde verlaagt de snelheid van het verkeer waardoor het veiliger wordt op het kruispunt voor fietsers, wandelaars en (auto)verkeer”, zo laat de provincie op de speciale pagina op de website weten. Momenteel is de maximumsnelheid op de N376 tussen Erm en Noord-Sleen 60 km/u, die gaat omhoog naar 80 km/u.

Om dit veilig te kunnen doen maakt aannemer Avitec de weg breder en komt er andere markering. Bij Sleen komt geluidsreducerend asfalt en bij de rotonde Noord-Sleen komt een veilige fietsoversteek. Ook komt er een nieuwe rotonde bij de Boelkenweg en er komt een voorsorteervak om vanuit Emmen de Bannerschultestraat in te gaan.

De bushalte bij de begraafplaats (Boterakkersweg) wordt weggehaald. Er blijven twee bushaltes over, die goed bereikbaar zijn. Bussen rijden tussen 21 september en 13 november door het centrum van Sleen. Dit betekent dat de bus niet stopt bij de haltes bij de Boterakkersweg en de Boelkenweg. De bushalte aan de Langakkerweg blijft in deze periode grotendeels wel beschikbaar.

Vanwege de afsluiting van de N34 is de N376 in het weekend van vrijdag 16 oktober 18.00 uur tot en met maandag 19 oktober 6.00 uur wél open. Dan loopt de omleidingsroute van de N34 via de N376.

Een kaartje met de omleidingsroute is hier te vinden.

Lees ook:

Realisering aanpassingen N376 in najaar 2020