Realisering aanpassingen N376 in najaar 2020

Realisering aanpassingen N376 in najaar 2020

Sleen – De provincie Drenthe hield vanmiddag en vanavond een inloopbijeenkomst over de aanpassingen aan de N376 rond Sleen. De bijeenkomst in MFC De Brink trok diverse belangstellenden.

Medewerkers van de provincie en de gemeente Coevorden toonden beelden van de nieuwe situaties op de weg, zoals de nieuwe rotonde bij de N376/Boelkenweg. De bushalte aan zuidelijke zijde wordt verplaatst en komt tegenover de bushalte aan noordelijke zijde.

Ook was te zien hoe de situatie bij de Bannerschultestraat wordt. Daar komt een voorsorteervak op de N376. Bij de rotonde bij Noord-Sleen (Menso Altingstraat-Markeweg) komt een extra fietspad. Aan de noordelijke kant van de rotonde ligt reeds een fietspad. Er komt nu aan de andere kant ook een fietspad.

Dit project betreft het traject tussen de ijsbaan aan ’t Eng en de rotonde bij Noord-Sleen. Volgens de planning vindt volgend jaar september en oktober de realisering plaats na alle voorbereidingen. Daarna gaat de snelheid op dit traject omhoog van 60 naar 80 km/u. Eerder was er veel weerstand tegen de plannen om de maximumsnelheid te verhogen en verkeersdrempels te verwijderen, maar de provincie is van mening dat verhoging van de snelheid past bij het karakter van de weg.

Het deel van de weg tussen Erm en de ijsbaan komt later aan bod. Dit gedeelte staat eerst op de rol voor onderhoud, pas daarna worden daarvoor plannen ontwikkeld.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *