Emmen – FC Emmen heeft zich versterkt met Donis Avdijaj. De aanvaller trainde sinds medio oktober mee bij de eerste selectie en tekent nu een contract in Emmen voor de rest van het seizoen met een optie op volgend seizoen. De inmiddels 24-jarige Duitse Kosovaar speelde in de jeugd bij VfL Osnabrück en FC Schalke 04. Die laatste club leende hem begin 2015 voor anderhalf seizoen uit aan het Oostenrijkse Sturm Graz.

In 2018 kwam hij naar Nederland, waar hij sindsdien een bekende naam is. Hij speelde eerst op huurbasis voor Roda JC en maakte in de zomer de overstap naar Willem II. Tijdens zijn periode in Nederland speelde hij 32 officiële duels, daarin scoorde hij twaalf keer. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Trabzonspor (Turkije) en Heart of Midlothian (Schotland). Avdijaj heeft bovendien zes interlands voor Kosovo achter zijn naam staan. Ook speelde hij zeventien jeugdinterlands voor Duitsland. Voorzitter Ronald Lubbers: “We hadden Donis al enige tijd op proef en we hebben dit als erg positief ervaren. Donis is een speler die iets extra’s kan brengen op een positie waar we nu niet veel keuze hebben. We zien hem voornamelijk als linksbuiten, maar hij kan ook op de andere posities voorin uit de voeten. We hopen dat hij opnieuw laat zien wat hij in zijn mars heeft.”

FC Emmen leent van Inter eSports

FC Emmen heeft komend seizoen een volledig nieuw eSports-team. Levy Frederique en Toon Buné strijden namens FC Emmen in de eDivisie. Junior Kabia en Nigel Mosch komen in het rood-wit in actie tijdens de FIFA eClub World Cup. Alle spelers zijn aangesloten bij onze esports-partner Bundled. Marcel Drent ondersteunt de esporters als coach en is erg betrokken bij de maatschappelijke taken omtrent esports.

In de eDivisie strijden de achttien eredivisieclubs, in FIFA 21, virtueel tegen elkaar om de titel. Een team bestaat hier uit twee esporters, van wie eentje op de PlayStation speelt en de ander op de Xbox. Ook doet FC Emmen mee aan de eClub World Cup waarin gestreden wordt tegen andere clubs over de hele wereld.

Levy Frederique is voor de volgers van de eDivisie een bekend gezicht, hij speelde eerder al namens Excelsior en FC Groningen in de virtuele eredivisie. Tegenwoordig is hij speler van Inter eSports uit Milaan en huurt FC Emmen hem om uit te komen in de eDivisie, dit gaat hij doen op de Xbox. In de FIFA eClub World Cup speelt hij voor zijn Inter eSports. Levy heeft al op meerdere internationale toernooien gestaan en is een grote naam in de esports-wereld.

Toon Buné speelt op de PlayStation en wordt gezien als één van de grootste talenten van Nederland. In de belangrijkste graadmeter van het spel, de Weekend League, is hij al drie weken achter elkaar ongeslagen. Hierbij behoorde telkens tot de beste twintig spelers van de wereld. Samen met Levy vertegenwoordigt dit seizoen Team FC Emmen in de eDivisie.

Junior Kabia en Nigel Mosch gaan op de FIFA eClub World Cup spelen, een internationaal toernooi waarin FC Emmen het opneemt tegen clubs over de hele wereld. Junior en Nigel staan bekend als twee grote talenten en proberen FC Emmen esports internationaal op de kaart te zetten tijdens dit prestigieuze toernooi. Daarnaast zijn zij de reservespelers in de eDivisie.