Coevorden – Raptim speelde zaterdagmiddag tegen zaterdag derdeklasser Vitesse’63 uit Koekange. De supporters konden deze wedstrijd nog net bijwonen gezien de nieuwe coronamaatregelen. Het werd voor beide clubs een spannende wedstrijd. Het eindresultaat is, dat Raptim verder bekert.

Raptim miste deze wedstrijd weer diverse basisspelers als gevolg van blessures en werk. Het was dan ook voor de Coevordenaren even wennen. Toch werd er van beide kanten vlot en aardig gespeeld, met kansen voor beide ploegen. Stijn van der Griend kreeg een goede kans maar hij miste op een haar de goede voorzet van Laurens Meppelink. Na nog enkele goede kansen kwam Raptim voor rust toch nog op voorsprong in de 40ste minuut. Frank Ambergen knalde een vrije trap feilloos en onhoudbaar in de bovenhoek. Toch ging Raptim met een achterstand naar de thee. Het werd nog voor de pauze 2-1 voor de thuisclub. Deze doelpunten vielen te gemakkelijk.

Met ongewijzigde teams begon de tweede helft. Raptim zette nu de tegenstander behoorlijk onder druk en in de 12e minuut was het raak. Weer kreeg Frank Ambergen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Ook nu liet hij de doelman volledig kansloos. Uit een rommelige situatie kwam de thuisploeg alsnog weer op voorsprong. Een spannend scoreverloop. Jarron Maatje kwam nog in het veld voor Sven Meijringh en speelde Raptim vol op de aanval. Een paar minuten voor het einde kreeg Raptim een, overigens zeer terechte strafschop mee. Patrick Vos liet zich deze kans niet ontnemen en zette de 3-3 op het scorebord.

Er was geen verlenging, maar er waren direct strafschoppen. De spanning steeg ten top. Laurens Meppelink schoot direct raak evenals Vitesse. De penalty van Patrick Vos werd nu door de keeper gekeerd. Jesse Keen schoot raak. Maar Raptim-doelman Youri Vendrig stopte twee strafschoppen van Vitesse. Kay en Frank Ambergen benutten beide hun kans. Raptim is dus door naar de volgende ronde na een goede, maar vooral spannende wedstrijd.

Verslag : Jan Ambergen; foto: Dennis Kok Fotografie.