Winschoten/Coevorden – Germanicus had het geluk aan zijn zijde en speelde zich afgelopen week veilig tegen WVV in Winschoten. Na de late gelijkmaker van Kian Hoogeveen en het gelijke spel van FVC Leeuwarden tegen GRC Groningen is lijfsbehoud in de 1e klasse F een feit. Tegen het sterkere WVV werd met 2-2 gelijkgespeeld. Doelpuntenmakers waren Erwin Moddejongen en Kain Hoogeveen.

De intenties voor WVV waren duidelijk. Vanaf het begin werd Germanicus dan ook terug gedrongen. Dit resulteerde na tien minuten in een flinke kans voor WVV, waarbij de spits vrij voor Vincent Beugelink  kwam. De prima keepende Beugelink bracht redding. Even later bracht Beugelink opnieuw redding op de inzet van WVV-spits Veit. Voor Germanicus was het vooral tegenhouden, maar tot grote kansen leidde dit niet. Aan het einde van de eerste helft wist Nance Hoogeveen een vrije bal te versieren. Met een indraaiende vrije bal legde Ypenburg de bal bij de tweede paal neer. Met een snoekduik werkte clubtopscorer Moddejongen de bal het doel binnen en zo kwam Germanicus verrassend op voorsprong: 0-1.

In de tweede helft bleef WVV de betere. Het spel speelde zich dan ook af op de helft van Germanicus. In de 50ste minuut scoorde WVV. Spits Veit kwam vrij voor de keeper en ditmaal was het wel raak. Het spelbeeld veranderde niet. WVV bleef de sterkere. Twintig minuten voor tijd werd het 2-1 voor WVV. Ubels speelde zich prima vrij en zijn schot van 20 meter belandde in het doel. Trainer Mulder besloot een-op-een te gaan spelen en bracht Cremer als extra spits in het veld. Waar vorige week het kwartje net de verkeerde kant op viel, was het ditmaal anders. Van der Weide kwam vrij op het middenveld en lobte de bal op het hoofd Roelof van Dijk. Van Dijk twijfelde niet en bracht Kain Hoogeveen in stelling door de bal door te koppen. Hoogeveen aarzelde niet en haalde verwoestend uit: 2-2. Niet veel later had Germanicus er zelfs met de winst vandoor kunnen gaan. Reinier de Boer kreeg de bal echter net niet voor de voeten van de vrijstaande Cremer. Dit was ook teveel van het goede geweest.

Aankomend weekend is de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan speelt Germanicus tegen het al gedegradeerde Noordster. De wedstrijd op De Pampert begint om 14.00 uur.