Dalen – Lonneke Maatkamp opende onlangs Zuivelboerderij Dalen aan de Oude Coevorderweg 30. De producten die er worden verkocht worden door haarzelf gemaakt van eigen melk van de boerderij van haar man Arjen Boesjes. Zij verkoopt er melk, karnemelk, chocolademelk, yoghurt, yoghurt met een smaakje, vanillevla en roomboter. “De producten zijn gemaakt van gepasteuriseerde volle melk”, vertelt Lonneke.

Lonneke werkt drie dagen per week in de kaasfabriek in Hoogeveen en zij studeerde eerder hbo levensmiddelentechniek. Verstand van zaken heeft zij dus zeker. “Ik wilde iets met de boerderij doen en allerlei dingen passeerden de revue. Na een bezoekje aan vrienden in Nijeveen, die al een zuivelboerderij hebben, besloot ik hiermee te beginnen, eerst op kleinschalige basis. Het assortiment uitbreiden kan natuurlijk altijd.”

Verkoopruimte

Inmiddels is er een aparte verkoopruimte ingericht aan de rechterzijde van de boerderij. Daar kunnen klanten van 9.00 tot 19.00 uur hun producten via een automaat verkrijgen. Betalen kan via muntgeld in de automaat of door te pinnen. Natuurlijk zorgt Lonneke ervoor, dat de voorraad vers op peil blijft.

Bij de verkoopruimte kijken bezoekers zo de stal in, zodat zij de koeien kunnen zien. Het is de bedoeling om in de toekomst rondleidingen op de boerderij te gaan houden.

Zuivelboerderij Dalen heeft een Facebookpagina, waarop de laatste nieuwtjes worden vermeld.