Hoogeveen – Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond won de ploeg tijdens tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 van Nieuw-Buinen.

Dinsdagavond neemt Germanicus het op tegen Gramsbergen, dat SC Erica met 7-1 versloeg. Deze wedstrijd op het hoofdveld van Hoogeveen begint om 18.30 uur.

De winnaar speelt vrijdag vanaf 19.00 uur avond de finale tegen Hoogeveen zaterdag of WKE’16. Nieuw-Buinen strijdt verder om de plekken 5 tot en met 8.

Het duel tussen Nieuw-Buinen en Germanicus was er één met een speciaal tintje. Naast het feit dat beide ploegen elkaar ook in de competitie zullen treffen, was het vooral bijzonder dat trainer Eric Prins met zijn nieuwe ploeg Nieuw-Buinen tegenover zijn oude club stond. Prins zal weer wat moeten opbouwen bij de ‘Buunsters’, die vorige seizoen degradeerden naar de tweede klasse. Bij Germanicus keerde André Mulder terug als trainer.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. Echt gevaarlijk werd het lange tijd voor beide doelen niet. Het waren de Coevordenaren die de score openden. Stan Ypenburg gaf doelman Rick Knigge het nakijken. In de tweede helft was Germanicus duidelijk de bovenliggende partij en liep het via Marco Cremer (2x), Nance Hoogeveen en Ruben Soppe uit naar een 5-0 zege.

Overige wedstrijden

Dinsdagavond is Dedemsvaart op veld 2 van HZVV om 19.30 uur de tegenstander. Een uur eerder speelt HZVV 2 tegen SC Erica. Dezelfde avond wordt ook verder gevoetbald om de AH Offerein Bokaal. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV-MSC en Hoogeveen-WHC op het programma. Hoogeveen won het eerste duel met 10-1 van MSC, terwijl HZVV met 5-2 won van WHC. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen HZVV en Hoogeveen en de wedstrijden WHC-MSC. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

 

Foto: Gerjo Stegeman