Hoogeveen/Coevorden – De achtste editie van het Offerein Voetbaltoernooi in Hoogeveen begint op vrijdag 16 augustus. Germanicus is een trouwe deelnemer en is er dit jaar daarom ook weer bij. Het is een goede test tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de ploeg van trainer André Mulder. Vorig jaar won Hoogeveen zondag het toernooi.

De opzet van het toernooi is veranderd, waardoor de kansen op een eindzege zijn vergroot. Het eerste duel is meteen bijzonder, want Germanicus treft de nieuwe ploeg van hun oud-trainer Eric Prins, Nieuw-Buinen. De wedstrijd op veld 2 van vv Hoogeveen begint om 19.30 uur.

Er wordt gestreden om twee prijzen. Vier ploegen uit de hoofdklasse, eerste klasse of vergelijkbaar niveau strijden in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Dat zijn vv Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC. Daarnaast wordt gestreden om de Paviljoen Nijstad Cup. Hieraan nemen ploegen uit de tweede en derde klasse aan deel, aangevuld met HZVV 2. Deze ploegen zijn Germanicus, sc Erica, sv Dedemsvaart, sv Gramsbergen, WKE’16, Nieuw-Buinen en Hoogeveen zaterdag. Er is telkens een vrije loting om het speelschema te bepalen.

De waardering voor alle ploegen is even groot. De organisatie laat weten: “We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen, 700 euro. Dat geldt ook voor de overige klasseringen, oplopend van 150 tot 500 euro. Voor de Paviljoen Nijstad Cup is er tevens een enorme trofee.”

Elke deelnemer ontvangt dus een geldbedrag. Daarnaast zijn er prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.

Gelijkertijd met Germanicus – Nieuw-Buinen speelt sc Erica tegen Gramsbergen. Andere wedstrijden zijn Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart en HZVV 2 – WKE’16. Deze duels beginnen om 19.00 uur. Op dezelfde avond wordt ook gespeeld om de Offerein Bokaal. Om 20.45 uur staan dan de wedstrijden Hoogeveen – MSC (Meppel) en HZVV – WHC (Wezep) op het programma. De overige speeldata zijn dinsdag 20 en vrijdag 23 augustus.

Tijdens het toernooi wordt gewerkt aan het parkeerterrein bij sportpark Bentinckspark. De beste parkeermogelijkheid is bij zwembad De Dolfijn (Bentincksdijk 10). De ingang is dit jaar bij vv Hoogeveen.

De kassa is vanaf een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Er is een gratis programmaboekje uitgebracht.

Meer informatie staat op de websites van vv Hoogeveen en HZVV.

Foto: Gerjo Stegeman