Emmen – Azzeddine Toufiqui (links op de foto) heeft een nieuw contract bij FC Emmen getekend. Daarnaast heeft FC Emmen zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Fernando Pacheco.

Toufiqui, de creatieve linkspoot, tekent een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen op De Oude Meerdijk. Toufiqui verdiende eind juli 2021 een contract in Emmen na een succesvolle stageperiode. De 23-jarige Fransman kwam afgelopen seizoen tot 32 optredens in het eerste elftal. Zijn doelpunt thuis tegen MVV werd door het Drentse publiek verkozen tot mooiste doelpunt van het seizoen. Hij is erg geliefd bij de aanhang van de club, met name door de manier waarop hij overwinningen met het publiek viert. In 2015 maakte Toufiqui de overstap van de jeugdafdeling van Caen naar Paris Saint-Germain. Daar kwam hij vooral in actie in het tweede elftal, totdat hij in 2019 terugging naar Caen om wedstrijden te spelen in de Ligue 2.

De 23-jarige Pacheco is een sterke en snelle aanvaller. Hij verliet Club Sporting Cristal, waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot, in 2020 voor een avontuur bij Fluminense en Juventude in Brazilië. In januari 2022 keerde hij terug bij Club Sporting Cristal. Hij is bovendien een vaste kracht bij de nationale jeugdploegen van Peru. Voorzitter Ronald Lubbers: “Met Fernando huren we een uitstekende speler voor onze club. Hij heeft zich als buitenspeler al bewezen in Zuid-Amerika en we zijn ervan overtuigd dat hij dat ook bij ons in de Eredivisie kan.” De werkvergunning voor Fernando is aangevraagd. Gemiddeld duurt dit proces twintig dagen.