Ben je kersverse moeder geworden van een zoon of dochter? Dan is de kans groot dat je de eerste paar weken nog niet direct denkt aan shoppen. Toch zijn er ook moeders die binnen een week alles weer doen en zich weer voelen als voor de zwangerschap. Welk type je ook bent, neem rustig de tijd en voel je absoluut niet bezwaard om lekker een weekje langer binnen te blijven, mocht dit nodig zijn. Wat we namelijk vaak zien, is dat veel jonge moeders toch een bepaalde druk voelen om zo snel mogelijk met hun baby naar buiten te gaan en dat is alleen maar goed. Het enige waar je alleen even rekening mee moet houden, is dat de kans groot is dat je kleding niet allemaal meer past. Je buik is voor 90 procent weg, waardoor het tijd is om te gaan shoppen. Omdat dit met een baby net even anders is dan met een stel vriendinnen geven we je een aantal handige tips, zodat jij goed voorbereid kunt gaan shoppen met een baby.

Kies het juiste moment

Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen om met je baby te gaan winkelen. Zorg ervoor dat je kindje voldoende uitgerust is en ook net de fles heeft gehad. Het is namelijk niet handig om net voor een slaapje of de fles de stad in te gaan, omdat je dan ergens zult moeten gaan zitten om je kleine de fles te geven. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met prikkels. Je kleintje heeft ontzettend veel te verwerken op zo’n dag. Logisch dus dat dit best veel impact heeft. Probeer daarom wel de juiste momenten uit te kiezen en ga bijvoorbeeld niet in het weekend naar de stad. Gelukkig hebben moeder in Nederland zestien weken verlof, waarvan er vaak twaalf zijn na de zwangerschap, dus waarom niet gewoon lekker op donderdagochtend?

Neem een goedgevulde luiertas mee

Waar je tot voor kort alleen een tas voor jezelf hoefde mee te nemen, is dit nu niet meer het geval. Ondanks dat de kans klein is dat je kleintje iets nodig heeft, kan het altijd voorkomen dat ze een vieze luier hebben, zichzelf onderspugen of bijvoorbeeld toch nog honger krijgen. Door altijd een luiertas mee te nemen, hoef je niet bang te zijn dat je straks in de problemen komt en niet goed voorbereid bent. Wat we steeds vaker zien, is dat jonge moeders niet specifiek kiezen voor een luiertas, maar een mom bag kopen. Het voordeel van een mom bag, is dat ze niet alleen handig zijn als luiertas, maar je ze ook zo kunt gebruiken voor een dagje weg of gewoon voor je werk. Niet voor niets dragen ook steeds meer ‘niet moeders’ deze tassen.

Bouw het rustig op

Niet alleen jij, maar ook je baby moet wennen aan alles wat er om hem of haar heen gebeurt. Ga daarom niet direct een hele dag shoppen in een andere stad, maar begin bijvoorbeeld eerst eens rustig met een kop koffie op het terras in een stad of dorp bij je in de buurt. Zo kun je een beetje leren hoe je kleine dit vindt en kun je dit steeds verder uitbouwen. Je zult zien dat je voor je het weet, zonder problemen een paar uur kunt rondstruinen door de stad, zolang je maar goed voorbereid bent en je luiertas gevuld hebt met alle benodigdheden.