Regio – Tijdens de landelijke Impact Days op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 november staat heel Nederland stil bij ondernemen met impact. Ook in de regio van Dutch TechZone (de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen en Hardenberg opent een aantal bedrijven digitaal hun deuren.

In de Dutch TechZone werken bedrijven, kennisinstellingen en gemeente samen aan een economisch sterke regio. Zij zijn onderling verbonden door de specialistische en hoogwaardige (maak)industrie en logistiek in de regio.

Video’s

Om kennis te maken met ondernemen met impact in de regio delen deze ondernemers een video over hun bedrijf. Het gaat om de volgende ondernemers: Vriend BV in Coevorden, TastyBasics in Aalden, Emmens Bakkie Koffie, Sommer Schilderwerken, VolkerWessels, VepaxDrentea, P31, AC De Branderij, Dijkhuis Bouwteam van Waarde en Wavin.

De vier gemeenten en Dutch TechZone delen de video’s op de sociale media. Daarnaast staan de video’s op de website www.theimpactdays.nl/dutch-techzone. Ook staat op deze website een filmpje, waarin de wethouders uit de deelnemende gemeenten aan het woord komen.

Steeds vaker willen bedrijven niet alleen winst maken, maar zij willen ook maatschappelijk het verschil maken en bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld. Dit doen zij door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan te bieden of door grondstoffen te hergebruiken en daarvan mooie nieuwe producten te maken.

Webinar

Daarnaast is er op vrijdag 20 november van 10.00 tot 11.30 uur een webinar over het zichtbaar maken van impact. Deelnemers horen over inspirerende initiatieven uit de regio en krijgen concrete handreikingen om (nog meer) aan de slag te gaan met ondernemen met impact. Jan Willem Wennekes van Impact Noord verzorgt een korte inleiding op het thema impact ondernemen. Taeke Tuinstra deelt wat NHL Stenden ontdekte in het onderzoek Vitale Economie. Ondernemers uit de regio geven een inkijkje in hun bedrijf: hun missie, hun drijfveren en hoe zij daaraan vorm geven.

Tijdens het webinar zit een divers panel van ondernemers, overheid en onderwijs klaar. Digitaal schuiven aan Arnold Bos (TastyBasics), Janwillem de Kam (VepaxDrentea), Ruben Haak (Emmens Bakkie Koffie), Eberhard Dijkhuis (Dijkhuis), Jan Willem Wennekes (Impact Noord), Matthias Olthaar (NHL Stenden), Floortje van Aken (IkBenDrentsOndernemer) en Guido Rink (wethouder Economie gemeente Emmen). Aanmelden voor dit webinar is mogelijk via deze link.

Het webinar is een initiatief van de gemeenten uit de Dutch TechZone (Emmen, Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen) en is georganiseerd in samenwerking met IBDO, NHL Stenden, Growing Emmen, Greendrinks Zuidoost-Drenthe, Impact Noord en The Impact Days.

Lees ook:

Onderzoek naar ‘ondernemen met impact’