Coevorden – De jaarlijkse Open Bedrijvendag Coevorden vindt plaats op zaterdag 5 november van 10.00 tot 15.00 uur tot het einde van de middag. Daarbij kan bij bedrijven en andere organisaties een kijkje achter de schermen worden genomen. De toegang is gratis.

Deelnemers

Er kan een bezoek worden gebracht aan Bakkerscafé De Loods aan de Parallelweg 20A, Tuindeco aan de Europarkallee 1 in Coevorden, I-beheer en ICT Pitstop aan de Monierweg 9/9a, Lekker Drenthe aan de Data 42 in Coevorden, Swanink Technology aan de Vosmatenweg 3 in Coevorden en Meubelmakerij Smits aan De Brinken 2 in Dalen.

Bedrijvenplein Forbo

Op het terrein van Forbo Flooring aan De Holwert 12 is een verzamelplaats van bedrijven. Daar staan Europa Garage Coevorden, mechanisatiebedrijf GroeNoord uit Dalen, Mobivit uit Schoonoord, Scheerhoorn Fietsen uit Coevorden, E-Choppers uit Sleen en de Interim Transport Group uit Dalen. Op een proefcircuit kunnen diverse voertuigen worden uitgeprobeerd. Een proefrit kan worden gemaakt in een elektrische Mustang, een Mach-E en een Ford Explorer Hybrid.

Techniekplein Nieuwe Veste/FabLab

Op het Techniekplein van De Nieuwe Veste en FabLab Coevorden (ingang Graaf Van Heiden Reinesteinlaan) staan Groothandel Feyen uit Coevorden en AVC Support uit Zwinderen. Activiteiten zijn 3D-ontwerpen, voer een Lego-puppy, speel boter-kaas-en-eieren tegen een robotarm, bedien een robotarm, graveer je naam op een sleutelhanger, ervaar de hololens en hout- en metaalbewerking.

Aanbod werk

De Open Bedrijvendag is voor bedrijven ook een uitgelezen kans om toekomstige medewerkers te laten zien wat zij te bieden hebben. Dus werkzoekenden en jongeren die een beroepskeuze maken: dit is de kans om gemakkelijk binnen te lopen en misschien wel je toekomstige collega’s te spreken.