“Monteur, secretaresse of werkvoorbereider, bij RS Contracting zijn ze allemaal van harte welkom. Jonge schoolverlaters die leergierig zijn, maar ook ervaren en gemotiveerde krachten in de buitendienst, de werkplaats en op kantoor kunnen hier een prachtige baan krijgen.” Dat zegt Richard Scherpen, eigenaar van het bedrijf aan de Modem in Coevorden. “We leren nieuwe mensen hier het vak en eventueel regeln we scholing buiten de deur.”

Pionier

Richard Scherpen richtte in 2002 RS Contracting op. Het bedrijf is een betrouwbare leverancier van geavanceerde machines en procesinstallaties, maar is ook een pionier in de procestechnologie. “Tot 2020 waren wij met name actief voor Ystral, een Zuid-Duits bedrijf in gevanceerde mengtechnieken, sinds 2020 maken we machines geheel in eigen beheer onder de naam Rmixx. Voor 2002 was ik al werkzaam in deze sector als projectleider bij het ontwerp en de realisatie van procesinstallaties.”

Hij vervolgt zijn verhaal: “Bij RS Contracting leveren we innovatieve en hoogwaardige machines en mengers aan allerlei branches, zoals de chemie, food en farmacie. Grote klanten zijn onder andere AKZO, DSM, Friesland Campina en Pfizer. Door mijn ervaring had ik al veel connecties op de markt. We zetten alle zeilen bij om de productie van dit groeiende bedrijf aan te kunnen.” Bovendien doet RS Contracting nog steeds onderhoud en revisie aan machines van Ystral.

De assemblage en engineering gebeurt bij het bedrijf. Assembleren kan in eigen huis, maar ook op locatie kan de installatie worden opgebouwd. “We kunnen het hele proces aanbieden, dus we kunnen het turn-key opleveren”, aldus Richard.

Aanpakken

RS-Contracting biedt medewerkers grote vrijheid. “We hebben veel lol, maar je moet ook aanpakken en elkaar kunnen opvangen. Naast werkgelegenheid voor medewerkers staat het bedrijf open voor mensen via BOL- en BBL-trajecten, maar die zijn er voor de technische opleidingen helaas maar mondjesmaat.”

Scherpen roept onder andere jonge mensen op. “Vaak kiezen jongeren ervoor om op te gaan in een groot bedrijf, maar hier kunnen ze enorm veel leren. En: iedere dag is anders door het werk en de diversiteit aan mensen en projecten. We hebben goede persoonlijke contacten met klanten, daar zijn we zuinig op en we zijn loyaal aan elkaar. Wij bieden goede service: belt een klant een keer ‘s avonds, dan pakken we dat meteen op.”

Geoliede machine

Antoin Hoogesteeger noemt RS-Contracting een goed geoliede machine. “We leveren van A tot Z, het werk is dan ook veelomvattend en het contact met de klanten is fijn. Bovendien is alles bespreekbaar, er is geen hiërarchie.” Antoin is dan wel salesmanager en ondersteunt Richard, hij is eveneens een goede monteur. “Bovendien doen we de aftersales en begeleiden de projecten op locatie. Ik ben een echte teamplayer.” Antoin heeft een enorme ommezwaai gemaakt. “Ik vond het vroeger al leuk om te sleutelen, maar ik was chef-kok en heb jaren in Zwitserland gewerkt. Na jaren van negentig uur per week werken wilde ik wat anders. Bij mijn terugkeer ben ik bij Richard in dienst gekomen.” Toch keek Antoin na enkele jaren om zich heen. “Het gras is altijd groener bij de buren en ik ben even weggeweest. Maar, werken moet je overal en dat doe ik het liefst bij RS-Contracting.” Hij lacht: “Het is heus niet altijd rozengeur en maneschijn, maar we komen er altijd uit. Ik heb het naar mijn zin!”

“Je kunt hier alle kanten op”

Constructeur en werkvoorbereider Rico Jalving wist van jongs af aan al, dat hij in de techniek wilde werken en deed na zijn opleiding HBO-werktuigbouwkunde een aantal projecten bij RS Contracting via een detacheringsbureau. “Daarna ben ik in dienst gekomen. Toch heb ik net als Antoin een uitstapje gemaakt, maar ik wilde graag terug. Ik werk hier met groot genoegen, je kunt hier alle kanten op. “Soms gaat het om een enkele machine, soms om een groot project. Ik vind zo’n groot project mooi, omdat er veel tekenwerk bij komt kijken en we zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Daarnaast mag ik nog steeds graag met mijn handen werken en spring met plezier in bij de montage en revisie. We kunnen binnen RS allemaal sleutelen. Je hebt veel vrijheid, je kunt alleen werken en in teamverband. Ik vind het fijn om met elkaar te sparren hoe het beter of mooier kan.”

Rico noemt zijn werk een totaalpakket: “Je kunt alles zien en meemaken. Ik wil graag het eindproduct zien van de projecten waarvoor ik het tekenwerk heb gedaan. Bij een nieuw project ga ik wel op locatie kijken en meten en ik kom ook wel als monteur bij klanten. Handig, want ik weet precies hoe zo’n machine in elkaar zit.” Hij is tevreden over de nieuwe weg die het bedrijf is ingeslagen. “Dat wordt beslist een hit, mede dankzij goede leveranciers. Dus: de activiteiten worden uitgebreid.”

RS Contracting, Modem 25 Coevorden, 0524-522722; info@rs-contracting.nl; www.rs-contracting.nl.

Hoofdfoto: Richard Scherpen.