Sleen – Albert Heijn aan de Bannerschultestraat in Sleen is dinsdagavond na een ingrijpende verbouwing door drie generaties van de ondernemersfamilie Kortwijk-Klaver geopend. Eigenares Bea Kortwijk, Bas en Susan Klaver en Katrinus Kortwijk drukten op een knop als openingshandeling.

Nieuwste concept

De winkel heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Afrekenen gaat sneller door de nieuwe zelfscankassa’s.

“Bijzonder om samen met mijn moeder, zus en opa deze prachtige nieuwe winkel te openen”, zegt supermarktmanager Bas Klaver trots. De winkel, die al sinds 1932 door de familie Klaver-Kortwijk in Sleen wordt gerund, is binnen de bestaande muren verbouwd, maar door de slimme inrichting is het assortiment flink uitgebreid. De eerste reacties zijn positief. De heropening wordt gevierd met proeverijen in de winkel en een rad van fortuin waar klanten een minuut gratis winkelen kunnen winnen.

Gasloos

“Door de warmte-terugwininstallatie gebruiken we geen gas meer. Dat levert een forse energiebesparing op”, vertelt Bas Klaver.