Regio – De Nationale Natuurwerkdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 november. Landschapsbeheer Drenthe is verantwoordelijk voor de coördinatie van het evenement in deze regio, stelt gereedschap beschikbaar en zorgt voor een presentje voor de deelnemers.

Ook in de gemeente Coevorden steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Zo wordt onder andere gewerkt bij de ven op ‘t Grootveld, in natuurgebied De Witten in Dalerpeel, Benneveld, het Zuster Mohrpark in Oosterhesselen en op het heideterrein in Wezup.

Aftrap in Oosterhesselen

Het thema is dit jaar biodiversiteit. De aftrap voor Drenthe wordt gegeven in het Zuster Mohrpark in Oosterhesselen georganiseerd samen met Plaatselijk Belang Oosterhesselen: “We zijn door Landschapsbeheer Drenthe als speerpuntlocatie aangewezen. Dat betekent dat hier de officiële Drentse aftrap van de Natuurwerkdag wordt gehouden. We gaan die dag aan het werk in het park en het aangrenzende Dennenkampbosje. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit snoeien en het opruimen van gras en rietmaaisel. Verder zullen we een notenboom in de dierenweide planten.

De leerlingen van basisschool De Woert en het Esdal College doen ook mee. Zij maken op locatie nestkastjes. We beginnen de dag met een kopje koffie en een muzikale opening, verzorgd door de slagwerkgroep van Excelsior. Daarna zal Gedeputeerde Henk Jumelet  het openingswoord doen. Samen met wethouder Jeroen Huizing en Erik de Gruijter van Landschapsbeheer Drenthe krijgen zij een rondleiding door het park met uitleg over het ontstaan en beheer van het park en nemen ze een kijkje bij de andere activiteiten. De activiteiten zijn van 9.00 tot 13.00 uur, waarna een lunch klaarstaat.”

Meer informatie staat op de website van de Nationale Natuurwerkdag en Landschapsbeheer Drenthe.