Coevorden – De jaarlijkse zwemvierdaagse in het zwembad van sportaccommodatie Swaneburg is maandagavond van start gegaan. De organisatie is in handen van zwem- en waterpolovereniging De Plons. Het evenement duurt tot en met vrijdag 25 oktober. Gedurende deze vijf dagen kan een rustavond worden opgenomen. Het is ook mogelijk om vijf avonden te zwemmen. Maandagavond waren er ongeveer honderd deelnemers. Inschrijven voor de vierdaagse is dinsdagavond ook nog mogelijk.

Deelnemers zijn elke avond vanaf 18.15 uur welkom in De Swaneburg. Er kan worden gezwommen tot 19.30 uur. Kinderen tot 10 jaar zwemmen elke dag 250 meter, dat zijn tien baantjes. Kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen zwemmen elke dag 500 meter, dus twintig baantjes.

Bij aanmelding krijgen de deelnemers een kaart, die voor het zwemmen moet worden ingeleverd. Na afloop wordt de kaart afgetekend.

Extra activiteiten

Elke avond zijn er leuke activiteiten: maandag konden de zwemmers muntjes duiken, dinsdag is er waterpolo, woensdag liggen er matten in het water en is er een glijbaan, het zwembad verzorgt activiteiten op donderdag en vrijdag is er tot slot een zwemdisco.

Voor degenen, die niet deelnemen aan de zwemvierdaagse, zijn de kosten voor de activiteiten 3 euro.