Regio – In alle bibliotheekvestigingen in Drenthe, dus ook de vestigingen in de gemeente Coevorden, staat een informatiehoek met flyers en verkiezingsprogramma’s van de deelnemende partijen. Daarnaast zijn er van alle partijen filmpjes gemaakt in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart. Overigens kan ook worden gestemd op maandag 14 en dinsdag 15 maart.

De bibliotheken informeren en activeren hun bezoekers in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van de kandidaat-raadsleden. De filmpjes van Coevorden zijn te zien via deze link en is er een verwijzing naar de websites van de partijen.

Wat vinden inwoners belangrijk

De bibliotheken roepen inwoners op na te denken over wat zij belangrijk vinden in hun gemeente of woonplaats. Dit kan een thema zijn, maar het mag ook iets specifieks zijn. Inwoners kunnen hun wens op een kaart schrijven en inleveren bij de bibliotheek. De bibliotheek zorgt ervoor dat deze wensen hun weg vinden naar de partijen.

De wensen en onderwerpen worden als gespreksonderwerpen gebruikt door RTV Drenthe. Het programma Op Tjak komt op donderdag 10 maart naar bibliotheek Sleen om met inwoners te praten over wat hen bezighoudt en wat zij belangrijk vinden. Die dag is er bovendien vanaf 15.30 uur online een verkiezingsdebat.