Schoonebeek – Zuidenveld in Schoonebeek begint vanavond, donderdag 7 juli, om 18.00 uur met de optocht. Eerst komt de reclamekaravaan, gevolgd door zo’n twintig praalwagens en muziek. Een routekaartje en de straatnamen zijn te vinden in de afbeelding onderaan dit bericht.

Het programma van de plaatselijke commissie en Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld voor de komende dagen is hier te vinden.

Tentoonstellingsvereniging het Zuidenveld houdt van vrijdag 8 tot en met zondag 8 juli de volgende activiteiten: vrijdag, rundveekeuring, keuring KWPN, polocrosse; zaterdag, concours hippique, schapenkeuring, keuring Welsh pony’s, polocrosse, Rondje Bartje, tuigpaarden en Dutch Pony Championship; zondag, dressuur voor paarden en pony’s door de Olieveldruiters en wederom polocrosse.

Iedere dag kan de kijkroute langs alle versieringen worden gedaan en er is dagelijks een tentoonstelling over honderd jaar Zuidenveld in De Spiker en ‘t Aole Gemientehoes. De activiteiten zijn rond MFC ‘t Aole Gemientehoes aan de Burgemeester Osselaan, alle activiteiten van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld zijn op een terrein even verderop aan de Burgemeester Osselaan. Er zijn ook weer diverse onderdelen, die meetellen voor de Zuidenveldcompetitie. In 2019 was Dalen de winnaar tijdens Zuidenveld in Zweeloo.

Hoofdfoto: Middendorp Schoonebeek.