Coevorden – Metal Front Coevorden aan de Monierweg houdt zaterdag 24 september een concert met Grand Decadence en Hamerhaai.

Grand Decadence presenteert de debuutdemo-cd ‘Breaking my mind’. De Friese band, bestaande uit Reynaerd, Justin, Aan en Coen, werkte ongeveer twee jaar aan deze eerste officiële release. De bandleden zijn beïnvloed door bands als Black Sabbath, Megadeth, Pink Floyd en The Flaming Lips. Zij verdelen een aantal cd’s onder de aanwezigen.

Voor dit optreden verschijnt het metalpowertrio Hamerhaai met leden uit Dedemsvaart en Zwolle op het podium. Ton, Jos en Gijs spelen hardcore en metal met Nederlandse teksten, gebaseerd op de muziek uit de jaren negentig. Het is een soort kruisbestuiving tussen Obituary, Iron Age, Mötorhead en Normaal.

Alsof al deze ingrediënten nog niet genoeg zijn voor een topavondje gaan de heren van Grand Decadence, de hoofdact van de avond, een aantal cd’s verdelen onder de aanwezigen. Ze hebben laten doorschemeren dat het niet om een klein stapeltje gaat, want ze willen het écht goed gaan vieren, hoe vet is dat?! En om het nog vetter te maken is de entree zaterdag 24 september ook nog eens geheel gratis.

MFC aan de Monierweg is geopend vanaf 20.30 uur, om 21.30 uur start de eerste band. De entree is geheel gratis.

Meer weten over de bands, de muziek en YouTubefilmpjes bekijken en luisteren? Kijk voor alle links in dit artikel op de website van MFC.

Foto: Hamerhaai (foto J.P. Jansen).