Zweeloo – Over enkele dagen start Zuidenveld Zweeloo. Het thema van deze editie is ‘Uit de kunst’. Dat betekent een paar dagen lang activiteiten, kunst en cultuur, muziek, landbouwtentoonstelling en keuringen van paarden, pony’s, koeien en schapen. Natuurlijk horen er de versierde straten, de lichtroute, erebogen en de grote optocht op vrijdag bij. Ook aan de kinderen is gedacht. Zuidenveld Zweeloo wordt zondag afgesloten met een foodfestival op De Brink.

De optocht op vrijdag telt twintig praalwagens, diverse muziekgroepen, versierde (duo)fietsen en andere attracties. De stoet vertrekt om 18.30 uur vanaf bedrijventerrein Kieveen richting Zweeloo en Aalden. De route is ruim 5 kilometer lang en komt twee keer over de Aelderstraat. Parkeren kan op diverse plekken aan de rand van het dorp

Feestavonden

Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er feesten op de Brink. Vrijdag zijn er optredens van Shitfaced Mermaids, Niet Normaal en dj Rooie Jager, zaterdag zijn Abba Fever en Black Tie Monkey Squad er. De entree op vrijdag is gratis, kaarten voor zaterdagavond zijn te koop via de website.

Tijdens het foodfestival op de slotdag zijn er vele kinderactiviteiten, allerlei optredens en heerlijk eten en drinken. Er zijn optredens van Sweelodie, Sweel Singers, dweilorkest BOM, Brúúnsma Band en dj Vintage Vinyl.

Competitie

Het is een traditie dat de acht Zuidenveldkernen (Coevorden, Dalen, Emmen, Odoorn, Oosterhesselen, Schoonebeek, Sleen en Zweeloo) tijdens het Zuidenveld op diverse onderdelen met elkaar strijden om de winst én de eer. De onderdelen van de Zuidenveldcompetitie zijn dit jaar: kruisboogschieten, rundveekeuring, praalwagens, estafette triatlon, equipespringen, pubquiz, fotowedstrijd en klaverjassen.

Het complete programma en informatie over de diverse onderdelen staan op www.zuidenveld.com.

De catalogus van Zuidenveld is hier te vinden.