Dalen – Bloembinderij Lubberman van Douwe Hoving aan De Waag in Dalen kreeg onlangs het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist.’ Dit is de officiële certificering die aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering duurzamer zijn.

Vol trots vertelt Douwe: “Dit is een beloning voor ons hele team na een intensief traject van bewust ondernemen. De reden dat wij dit certificaat wilden behalen, is dat wij de hele dag met ‘groen’ bezig zijn en het nog groener willen maken. Het past in deze tijd om bewust om te gaan met de natuur, het milieu, onze mensen en middelen. Na een inspectie van zowel de winkel, inkoop, vervoer en reinigingsmiddelen als ons personeelsbeleid kregen we deze zilveren waardering. In de toekomst wil ik nog verder verduurzamen. Een elektrische bestelauto voor de bezorging staat hoog op het lijstje en ook nog duurzamer inkopen.’’

De Barometer Duurzame Bloemist is een initiatief van Stichting Milieukeur en Fleurop moedigt bloemisten aan om daarmee toekomstgericht aan de slag te gaan. Het keurmerk garandeert dat een bloemist een duurzame bedrijfsvoering heeft. Op basis van een aantal criteria wordt het bronzen, zilveren of gouden keurmerk toegekend.