Coevorden/regio – In Drenthe zijn inmiddels zeven personen overleden aan het coronavirus. Negen inwoners van de gemeente Coevorden zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis wegens besmetting met het coronavirus.

Er zijn in Drenthe ook mensen die thuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis aan het coronavirus overlijden. Het merendeel van deze mensen is niet getest. Die sterfgevallen worden dus niet aan de GGD gemeld en komen niet in het overzicht.

Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is te zien op de website van GGD Drenthe. In de gemeente Coevorden gaat het om 25,5 vastgestelde besmettingen.

Totaalaantal Nederland

In Nederland zijn bij de laatste update van vandaag 19.580 besmettingen vastgesteld, 777 meer dan maandag. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen is (geweest) is 7.427, een stijging van 292 in vergelijking met maandag. Het aantal overledenen is 2.101, de afgelopen dag waren er 234 meldingen van overlijden.

Op dinsdag steeds het hoogst

Het aantal meldingen van overledenen is daarmee een stuk hoger dan de dag ervoor. Het RIVM laat weten, dat het aantal meldingen op dinsdag steeds het hoogst is. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.