Coevorden – Basisschool Panta Rhei in Coevorden hield donderdag een themadag in het kader van Wetenschap en Techniek. Deze themadag werd geleid door Held & Bloem Producties van het echtpaar Joël en Emma de Zwaan uit Kampen.

De leerlingen van alle groepen waren nagenoeg de hele schooldag bezig met allerlei activiteiten. De materialen ervoor werden kosteloos geleverd door kringloopwinkel De Snuffelgans uit Coevorden en Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen. Ook kreeg de school hulp van (groot)ouders, de oudervereniging en anderen.

Held & Bloem verzorgde een ‘Schoolbreed Feest’. Kinderen maakten grote beelden met een ontwerp, veel tape en kranten. Er waren workshops, voorstellingen en fotoshoots. De leerlingen werkten daarbij veel samen.

De voorstellingen in de school spraken aan: zo was er een workshop poseren die Joël op wel heel beeldende wijze bracht. ‘Doen alsof’ was ook heel leuk. Zo deed Joël alsof hij een piepklein kuikentje uit een zak haalde. De kinderen mochten ook doen alsof en om de beurt aaiden zij het diertje. Dat ‘doen alsof’ werd herhaald met andere voorwerpen. De kinderen vonden het prachtig en gingen er helemaal in op.

Joël was eerder leerkracht in het basisonderwijs en Emma is illustrator van kinderboeken. Sinds 2010 verzorgen zij als Held & Bloem Producties vernieuwende en creatieve workshops en voorstellingen op scholen, in ziekenhuizen, voor kinderen, gezinnen en andere groepen.

Tot slot werd van alle resultaten en de kinderen een foto voor een poster gemaakt. De poster wordt op A2-formaat gedrukt en alle kinderen krijgen zo’n poster. De resultaten van alle activiteiten waren te zien in de hal van de Brede School SOM.