Coevorden – Na twee jaar afwezigheid door corona staat voor zaterdag 12 november eindelijk weer het traditionele Ganzenmarkttoernooi op de agenda van schaakclub Het Kasteel. “Als een evenement twee jaar uit beeld is, is het logisch dat mensen er niet aan denken gedurende deze tijd”, aldus voorzitter Wesley Tabak. Daarom vestigt de club graag de aandacht op het toernooi.

Het toernooi vindt plaats in de nieuwe speellocatie van Het Kasteel: het clubgebouw van Jeu De Boulesvereniging Coevorden aan de Nordhornerstraat. Er worden negen rondes gespeeld, waarbij per partij vijftien minuten bedenktijd is. Dit is ook voor mensen die niet gewend zijn om bij een club te spelen een geschikt tempo. Het inschrijfgeld is 8,50 euro p.p. voor volwassenen en 6 euro voor jeugd tot 18 jaar. Er wordt gestreden om drie prijzen, de hoofdprijs is 100 euro.

De start is om 10.00 uur en er wordt geschaakt tot circa 17.00 uur. Aanmelden kan per mail naar schaakclub.het.kasteel@gmail.com of tussen 9.30 uur en 10.00 uur op de toernooidag. Meer informatie over de club: www.schaakclubhetkasteel.nl.

Foto: tijdens het toernooi in 2019.