Dalerpeel – DIO Sport en Beweging uit Dalerpeel is van oorsprong een gymnastiekvereniging. De eerste bestuursvergadering vond plaats op 5 april 1967, al meer dan vijftig jaar geleden dus.

Gym was meestal een van de weinige keuzes op sportgebied, nu is er een veel groter aanbod. Mede om die reden heeft het bestuur van DIO besloten om het roer enigszins om te gooien. “Om de jongeren van nu te bereiken, hebben we de hulp ingeschakeld van Jongerenwerk Coevorden. De jongerenwerkers hebben zich de laatste jaren duidelijk zichtbaar onder de jeugd weten te mengen en samen hebben we een concept bedacht om ook in Dalerpeel het sporten meer actief te maken”, aldus Yvonne Ruijs.

Met meer dan tien jaar bestuurservaring weet Yvonne dat er een andere koers gevaren moet worden. Samen met de andere bestuursleden Mariëlle Snippe en Shirley Emanuels zijn net voor de start van de coronaperiode de eerste gesprekken hierover al gevoerd. Helaas lag alles daarna lange tijd stil.

“Een goedlopend onderdeel van onze vereniging is de aerobicsgroep. Deze veertien volwassenen zijn elke maandagavond actief met onder andere aerobics, work-out en fitness. We maken in de zomer gebruik van het sportpark van NKVV én de nieuwe Outdoor Fitness. Daarnaast hebben we natuurlijk onze eigen sporthal. De activiteiten vinden plaats onder begeleiding van een gecertificeerde instructrice”, zo vertelt een enthousiaste Ruijs.

Gratis sportclinics

Maar DIO wil zich daarnaast inzetten voor de jeugd. Onlangs zijn de kinderen van de basisschool middels een enquête gevraagd welke sportclinics zij in hun top drie zouden zetten. Met die uitkomsten worden in samenwerking met Jongerenwerk Coevorden activiteiten opgezet. Yvonne legt uit: “Door een onlangs toegekende subsidie van de gemeente kunnen we in totaal negen clinics verzorgen. Elk gekozen onderdeel neemt drie middagen of avonden in beslag. Door de financiële steun kunnen we dit gratis aanbieden aan de kinderen. Als dit een succes wordt, is herhaling zeker mogelijk.”

Het is de bedoeling dat kort na de zomervakantie wordt gestart met de clinics. Lid worden van DIO is uiteraard ook nu al mogelijk voor een bedrag van 8,50 euro per persoon per maand (voor leden vanaf 18 jaar).

Wie meer wil weten, kan mailen naar diodalerpeel@gmail.com. Meer informatie is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Tekst: Klaas Veldhuis.