Coevorden – In de gemeente Coevorden is het aantal personen, bij wie corona is vastgesteld, twintig gebleven.

Zes inwoners van de gemeente zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. In Drenthe zijn vijf personen overleden aan het coronavirus.

Twee locaties Treant

In woonwijkcentrum Holtingerhof in Emmen en De Paasbergen in Odoorn zijn besmettingen vastgesteld. Beide locaties zijn onderdeel van Treant Zorggroep.

Onvolledig beeld

“Dit betreft alleen de vastgestelde besmettingen in Drenthe. Dit geeft een onvolledig beeld, omdat alleen een beperkte groep mensen nog getest wordt”, aldus de GGD Drenthe op de website. De meeste testen vinden plaats bij degenen, die bij opname in het ziekenhuis verdacht worden van COVID-19, zorgmedewerkers met klachten en die werkzaamheden uitvoeren waarin ze niet of nauwelijks vervangen kunnen worden en kwetsbare mensen als dat gevolgen heeft voor de behandeling of het beleid, bijvoorbeeld omdat ze in een zorginstelling verblijven.

Het aantal ziekenhuisopnames is te zien op de website van GGD Drenthe, terwijl de website van Local Focus het aantal vastgestelde besmettingen per gemeente toont.

Totaalaantal Nederland

In Nederland zijn 15.723 besmettingen vastgesteld, gisteren waren dat er 14.697. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen is (geweest) is 6.286, een stijging van 502 in vergelijking met donderdag. Het aantal overledenen is 1.487, de afgelopen dag waren er 148 meldingen van overlijden.