Coevorden/regio – In Drenthe zijn inmiddels zes personen overleden aan het coronavirus.

Dit zijn de sterfgevallen in Drenthe die door de ziekenhuizen aan de GGD zijn doorgegeven. Deze mensen zijn positief getest op het coronavirus. Er zijn ook mensen die thuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis aan het coronavirus overlijden. Het merendeel van deze mensen is niet getest.

Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is te zien op de website van GGD Drenthe. In de gemeente Coevorden gaat het om 19,8 vastgestelde besmettingen. Zeven inwoners zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

Totaalaantal Nederland

In Nederland zijn bij de laatste update van vandaag 17.851 besmettingen vastgesteld, 1224 meer dan zaterdag. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis opgenomen is (geweest) is 6.875 een stijging van 253 in vergelijking met zaterdag. Het aantal overledenen is 1.766, de afgelopen dag waren er 115 meldingen van overlijden. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Onder de personen die zijn overleden zijn drie patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. Bij al deze personen was er sprake van onderliggend lijden.