Dalen – Afgelopen vrijdag werd voor de eerste keer een bijeenkomst gehouden in het kader van het project ‘Bakkie Troost’. Voortaan is iedereen elke laatste vrijdagmiddag van de maand welkom voor een kop koffie of thee en een gesprek. De eerstvolgende keer is dus op vrijdag 28 februari. De bijeenkomsten zijn op de begraafplaats of in de aula van 13.30 tot 16.00 uur.

Het kan hartverwarmend zijn wanneer je even iemand spreekt met wie je je verhaal kan delen wanneer je een geliefde of naaste hebt verloren. Ook als een geliefde of naaste elders is begraven of gecremeerd of wordt vermist, zijn mensen van harte welkom.

Verlies van een naaste

Het verliezen van een naaste kan enorme gevolgen hebben voor de tijd die daarna komt. Mensen kunnen zich terugtrekken en zich ontzettend eenzaam voelen. Om mensen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan, hebben de werkgroep ‘Zorg voor elkaar’ en begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ de handen ineengeslagen.

Vrijwilligers hebben besloten met het project te starten. Het gaat niet altijd om zware gesprekken, maar ook gezellige en ondersteunende contacten.