Coevorden – Burgemeester Bert Bouwmeester legde zondagmiddag een krans bij het monument bij de Bentheimerbrug ter nagedachtenis van Corporal Mervin Brampton en Private Montgomery Cliff. In verband met de coronacrisis had de herdenking een sober karakter. Na het spelen van de Last Post door Johan Boekema werd twee minuten stilte in acht genomen waarna het Canadese volkslied werd gespeeld.

Corporal Mervin Brampton en Private Montgomery Cliff werden donderdag 5 april 1945 bij de Marechausseekazerne door twee jonge Duitsers gedood. Door het opblazen van de Bentheimerbrug waren twee Duitse militairen afgesloten van de Duitse hoofdmacht in de stad. Een van de Duitsers richtte zijn Pantzerfaust en vuurde gericht op de brencarrier waarin de twee getroffen Canadese militairen zaten.

Corporal Brampton en Private Cliff werden 6 april onder leiding van Chaplain J.R. Leng op de algemene begraafplaats begraven. Later zijn beide militairen door hun vroegere strijdmakkers weer opgegraven en overgebracht naar de Canadese begraafplaats in Holten.

Foto’s: Herman Woltersom.