Coevorden – Het eerste deel van de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen op Ossehaar C was vanochtend geopend door omwonenden en alle andere belangstellenden. Van deze mogelijkheid werd goed gebruik gemaakt, ook door vertegenwoordigers van de politieke partijen. Velen namen een kijkje, gingen in gesprek en genoten van een Oekraïns hapje, gemaakt door de Oekraïners van de opvanglocaties in Gees en Sleen.

In de wijk worden de vluchtelingen opgevangen in tijdelijke woonunits. De eerste tien units zijn nu klaar, de overige dertig worden binnenkort geplaatst. In samenwerking met woningcorporatie Domesta biedt de gemeente hiermee zo’n 120 vluchtelingen huisvesting. Op het terrein komt ook een voorzieningengebouw waar de vluchtelingen bij elkaar kunnen komen. Zaterdagochtend waren vertegenwoordigd van zowel de gemeente en Domesta als Maatschappelijk Welzijn aanwezig.

Half april startten de voorbereidingen voor de plaatsing van de tijdelijke gebouwen. Dankzij de snelle actie van de lokale aannemers, installateurs en de netbeheerder is het gelukt de units op korte termijn te plaatsen. De kringloopwinkels Kringelz, de Snuffelgans en het Buurthuuske stelden voor een gereduceerd tarief spullen beschikbaar als kopjes, borden, glazen, bestek en babybedjes. Vrijwilligers hielpen bij de inrichting.

De actiegroep Ossehaar fase C, kortstondig Leefbaar Ossehaar- stelde onlangs diverse vragen over onder andere de vergunningaanvraag en de omgevingsvergunning.

Zie ook:

Gemeente verduidelijkt gang van zaken Ossehaar

Leefbaar Ossehaar stelt vragen over vluchtelingenopvang (update)