Aalden – Het jaarlijkse Folk veur Volkfestival vindt plaats op zaterdag 22 juni in de Hof van Schepers in Oud-Aalden. Dit jaar bestaat het festival al dertig jaar. Om dat te vieren pakt de organisatie uit met een geweldige line-up.

Om 16.00 uur gaat het terrein open. Wie nog geen kaart heeft: het is aan te raden dat snel te doen, want bij duizend bezoekers gaat het hek dicht. Dat kan via deze link. Kaarten zijn ook te koop bij de Welkoop en Partyservice Peter de Koning.

Sons of Sirius

Als eerste staat een optreden van Sons of Sirius op het programma. Is het Vlaamse folk met een Keltisch kantje of Keltische folk uit Vlaanderen? Sons of Sirius zoekt al spelende een antwoord op deze vraag. Met hun ballades, dansnummers en meezingers hebben zij voor elk wat wils. En zowel voor kinderen als volwassenen geven zij een leuke (folk)dansworkshop.

Tussen 16.00 en 18.00 uur is er tevens een speciaal kinderprogramma voor de kleintjes door LOL.

Bluegrass Bandits

Vervolgens komen The Bluegrass Bandits op het podium. Deze band, bestaande uit vier dames en een heer, brengen met hun stemmen, gitaar, contrabas, dobro en mandoline de heerlijke sound van bluegrass naar Oud-Aalden. Sommige liedjes zul je herkennen en meezingen, bij andere hoef je slechts te luisteren naar de warme harmonieën van deze vijf muzikanten.

Them Dirty Dimes

Velen kijken er naar uit. De muziek van de Groninger band Them Dirty Dimes grijpt terug op het Amerika van de jaren twintig van de vorige eeuw. Met een gevarieerde set schiet de band van gypsy naar blues en van americana en dixieland naar folk. Them Dirty Dimes kent de kracht van een goed verhaal en verpakt deze in prachtige tonen en een ambiance die uitnodigt tot het bouwen van een feestje.

Marlon Pichel

Rond zonsondergang komt Marlon Pichel met zijn zevenkoppige band (inclusief drie blazers) op het podium. Marlon is muzikant in hart en nieren. De zanger staat al vanaf z’n negende op het podium en deed in 2019 mee aan The Voice Of Holland. Ook krijgt Marlon de nodige air-play op Radio Veronica. Gewapend met een krachtige soulvolle stem en begaafdheid op drums is hij een veelzijdig artiest. In 2023 bracht Pichel zijn debuutalbum uit waarvan eerder al de singles ‘Good ol’ loving’ en ‘I wanna boogie’ verschenen. Geïnspireerd door de groten der aarde (Otis Redding, Wilson Pickett) neemt hij jet publiek mee naar de jaren zestig en zeventig.

The Logues

Met The Logues als afsluitende band komt één van de populairste bands van Ierland naar Folk veur Volk. Met deze party-folkrockband komen er dus echte Ieren naar Oud-Aalden. Ze maken die typische Keltische muziek waar Ierland wereldberoemd om is: met whisky doordrenkte folk. Bescheiden begonnen in een slaperig Iers dorpje is The Logues uitgegroeid tot een van de meest gewilde livebands van Ierland. Het repertoire bestaat uit Ierse meezingers, afgewisseld met covers van onder meer Bruce Springsteen, The Pogues, Van Morrisson en Steve Earl.

Eten en drinken

Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. Zo is er o.a. verse Boer’n Patat van twee jonge ondernemende boeren uit Zwinderen en lekker ijs van Noordpool IJs. De speciale wijn- en tapasbar is ook weer op het terrein te vinden. En niet te vergeten is er de vermaarde Irish pub ‘De Stille Knip’.

Foto: de band Bluegrass Bandits

Zie ook:

Veurverkoop Folk Veur Volk op ludieke wijze gestart (met foto’s en filmpjes)