Foto: Marthijs Wegdam en Annette Baarda tonen trots het ontwerp (Esselien de Groot/Coevorder Nieuws).

Dalen – Er staan weer mooie dingen te gebeuren in Dalen. Aan de Emmerweg, op de locatie waar voorheen Autobedrijf Brouwer was gevestigd, komen twee woongebouwen met in totaal 24 appartementen.

Marthijs Wegdam was al eigenaar van het perceel en nam daarvoor het initiatief. Hij zocht contact met Bouwkundig Advies- en Ontwerpburo Heijnen. Het ontwerp is van de hand van Annette Baarda van BOAHeijnen.

Er verrijzen twee woongebouwen in drie bouwlagen: de begane grond en twee etages. De plannen zijn goed doordacht. “Er is een dorpsenquête geweest en daaruit bleek, dat er vooral behoefte is naar kleinere, goedkopere appartementen”, vertelt Willy Heijnen.

Marthijs vult aan: “De appartementen hebben een oppervlakte van 55 tot 65 vierkante meter en hebben één of twee slaapkamers. De appartementen op de begane grond hebben elk een terrasje en op de verdiepingen een klein balkon. Wat de doelgroep is? Het gaat beslist niet alleen om jongeren of ouderen, het mooiste is een mix van alle leeftijden.”

Huur en koop

Het betreft zowel koop- als huurappartementen. “Bewust is gekozen voor een aantal huurwoningen om de doorstroming naar andere woningen te bevorderen”, aldus Marthijs. Er komt veel groen op het terrein en er worden 24 parkeerplaatsen voor bewoners en acht parkeerplaatsen voor bezoekers gerealiseerd. Ook komt er een gemeenschappelijke fietsenberging.

De planning is, dat de bouw van het eerste woongebouw in september van dit jaar van start gaat. Het nog aanwezige tankstation op het terrein gaat verhuizen. Daarna, in het voorjaar van 2022, start de bouw van het tweede woongebouw.

Enthousiast ontvangen

De plannen zijn reeds besproken met het bestuur van Dorpsbelangen Dalen en de werkgroep wonen. “Die zijn superenthousiast, omdat het precies is wat Dalen nodig heeft”, aldus Willy Heijnen. Ook de omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen.

Tankstation

Voor een nieuwe plek voor het tankstation van AVIA XPress is het oog gevallen gevallen op de vrachtwagenparkeerplaats aan de Burgemeester Fonteinstraat bij de N34. Het terrein heeft reeds de juiste bestemming. De plannen hiervoor worden nog nader ontwikkeld.