Coevorden – Mevrouw G. Klaassen-Klaassen uit Coevorden bereikte vandaag de respectabele leeftijd van honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan bracht locoburgemeester Erik Holties de felicitaties over namens het gemeentebestuur.

Mevrouw (Truus) Klaassen zag een eeuw geleden het levenslicht aan de Hoogehaar in de buurtschap Vossebelt. Aan de andere kant van het Kanaal Coevorden-Zwinderen woonde haar toekomstige man. Haar echtgenoot bereikte overigens ook een hoge leeftijd: hij overleed ruim zes jaar geleden op 95-jarige leeftijd. Het paar was toen bijna zeventig jaar getrouwd. De moeder van mevrouw Klaassen bereikte de leeftijd van 101 jaar.

Het echtpaar danste veel, de heer Klaassen was een goede danser. Het paar ging vaak naar Kloosterhuis aan de Looweg, nu zaal De Loo.

Het echtpaar woonde jarenlang aan de Hoogehaar en kreeg twee dochters en twee zoons. Drie ervan wonen in de directe omgeving, één dochter woont in Eindhoven. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en zeven kleinkinderen.

De heer Klaassen werkte bij de spoorwegen, mevrouw Klaassen was werkzaam in het huishouden en droeg de zorg voor haar kinderen. Zij staat bij haar kinderen bekend als ‘de poetsvrouw’. “Het huis moet toch schoon zijn”, aldus mevrouw Klaassen, die er nog heel patent uitziet. Overigens valt de appel niet ver van de boom, want ook haar kinderen houden van een superschoon huis. Op de vraag of zij nog hobby’s had/heeft, zegt zij: “Ach nee, dat was in die tijd nog zo.” Dochter Janny vult aan, dat haar moeder altijd graag zong, ook tijdens het poetsen.

Mevrouw Klaassen volgt dagelijks de actualiteiten via de tv en ook muziekprogramma’s hebben haar voorkeur.

Na de Hoogehaar verhuisde het echtpaar naar De Voorde. Mevrouw Klaassen woont inmiddels bijna twee jaar in St. Franciscus. Zij vertoeft, heel gezellig, een groot deel van de dag in de huiskamer van St. Franciscus.

De kinderen zijn vandaag allemaal bij hun moeder. De zorgmedewerkers kwamen langs en overhandigden een cadeautje: een mok met daarop een fraaie foto van mevrouw Klaassen.