Coevorden – Miranda Hulzebosch (37) uit Bergentheim is in de categorie 18+ de winnaar van de dichtwedstrijd ‘Ontzet van Coevorden’ van Stedelijk Museum Coevorden. Het gedicht met de titel ‘Meester in hoop’ werd met grote meerderheid door de juryleden gekozen. In de categorie tot 18 jaar won Angelique Spijker met het gedicht ‘Bommen Berend’. Een eervolle vermelding gaat naar Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen uit Coevorden met zijn centsprent over het ontzet van Coevorden.

De inzendingen werden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Egbert Hovenkamp II (woordkunstenaar), Egbert Meyers (zanger en beeldend kunstenaar), Suze Sanders (schrijfster en dichteres), Harm Jan Veenstra (Readshop Coevorden), Martijje Lubbers (zangeres) en Melissa Luisman (Stedelijk Museum Coevorden).

De dichtwedstrijd is gehouden in het kader van de tentoonstelling ‘De vesting heroverd! – 350-jarig ontzet van Coevorden. De tentoonstelling is vanaf 8 oktober te zien in Stedelijk Museum Coevorden.

De winnaars mogen hun gedicht voordragen tijdens de opening van de tentoonstelling in de Stadskerk op 8 oktober. Ook worden de gedichten opgenomen in de vormgeving van de tentoonstelling en zijn ze te lezen in de tentoonstellingsgids.

In december 1672 werd Coevorden bevrijd door legercommandant Carl von Rabenhaupt met hulp van de slimme schoolmeester en koster Mijndert van der Thijnen. Coevorden was destijds bezet door de beruchte Münsterse bisschop: Bernhard van Galen (Bommen Berend). Dit jaar vieren we het 350- jarig ontzet van Coevorden met de tentoonstelling ‘Het ontzet van Coevorden’.

Foto: Herman Roozen kreeg een eervolle vermelding voor zijn centsprent.