Coevorden – In het eerste weekend van april biedt Theater Hofpoort een gevarieerd programma met muziek en een familievoorstelling. Beide voorstellingen vinden plaats in De Fabriek aan de Sint Jansstraat.

Erwin Java ft Sean Webster komt zaterdag 2 april naar het theater met zijn ‘Erwin Java’s Travel Party’. Het concert begint om 20.15 uur. Deze voorstelling is bijna uitverkocht!

Gitarist Erwin Java heeft een enorme staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en toerde maar liefst 25 jaar met Cuby & the Blizzards. In 2012 stond Java mede aan de wieg van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen albums uitbracht. Sinds 2018 richt de gitarist zich op allerlei eigen projecten. In Coevorden speelt Java samen met de uit Sheffield afkomstige Sean Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. De mannen spelen naast eigen werk songs uit het bekende bluesrepertoire.

Kindervoorstelling

Voor zondag 3 april staat de familievoorstelling ‘Geitje’ tweemaal op het programma, om 11.00 uur en om 14.00 uur. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Als Mik hoort dat er een nieuw geitje is, springt hij op zijn step om te kijken naar het kleine, grappige beestje. Alle dieren van de kinderboerderij zijn zo trots dat ze allemaal het goede nieuws willen vertellen. De koe loeit het uit, de geit mekkert van blijdschap en het paard steigert van geluk. Maar waar is nou dat lieve kleine geitje? Theatermaker en zangeres Katiuscia Principato speelde eerder in ‘Knofje’ en ‘Ezel en beer’ en ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’. Met ‘Geitje’ zet ze een avontuurlijke, muzikale voorstelling neer waarin niets te gek is en alles kan. Deze voorstelling is een samenwerking tussen Bibliotheek Coevorden en Theater Hofpoort.

Kaarten

Elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur is de theaterkassa in De Fabriek aan de Sint Jansstraat 4 geopend. De theaterkassa is daarnaast telefonisch bereikbaar op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur via 0524-820382. Mailen kan naar kassa@theaterhofpoort.nl. Kaarten zijn online te bestellen via www.theaterhofpoort.nl

Foto Java: Danny van der Weck.

Afbeelding: Marc Volman