Coevorden – De Willibrordusschool aan de Thorbeckestraat in Coevorden opende de Kinderboekenweek op spectaculaire wijze. Het thema is ditmaal ‘Worden wat je wilt’ en daaraan werd ruimschoots aandacht besteed.

Agrariër Berend van der Scheer kwam met zijn enorme tractor het schoolplein oprijden en dat maakte indruk op de kinderen. Beroepen stonden centraal bij deze opening en eerst werd de kinderen gevraagd wat zij wilden worden. De gebruikelijke beroepen als politieagent en brandweerman passeerden de revue, maar één kind had een heel ander idee: “Ik wil YouTuber worden.”

De ouders waren opgetrommeld om te verschijnen in hun bedrijfskleding. Daaraan werd goed gehoor gegeven. Na het voorstellen van deze ouders en hun beroepen (en ja, daarbij behoorden ook een politieagent en een brandweerman) gingen de leerlingen naar hun eigen klas. Daar vertelden de ouders over hun beroepen: van postbode tot brandweerman en van zorgmedewerker tot reisadviseur. Natuurlijk mochten de kinderen volop vragen stellen.