Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden is inmiddels weer geopend.

Aangepaste openingstijden

Voor het museum gelden aangepaste openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, zijn er een aantal maatregelen genomen en wordt het protocol van de Museumvereniging gevolgd.

Kaartverkoop

Zo kunnen bezoekers vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum. Er is dus voorlopig geen kaartverkoop in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Via de website van het museum is de tijd te boeken waarop het museum kan worden bezocht. Er wordt een beperkt aantal mensen toegelaten. Door het online bestellen van kaarten wordt het aantal bezoekers dat in het museum aanwezig is gereguleerd. Verder zijn er extra hygiënemaatregelen voor zowel publiek als medewerkers. Er worden geen groepen ontvangen en er zijn geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten tot 1 september.

Regels

Museummedewerkers zijn verplicht om bezoekers te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Wie klachten heeft, dient thuis te blijven. Wie toch komt met gezondheidsklachten, kan de toegang worden geweigerd. De bezoekersregels zijn HIER te vinden.

Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Wapentuig in het tuighuis’ wordt verlengd tot en met 13 september. Deze bijzondere collectie, met bruiklenen van het Rijksmuseum, bestaat uit onder andere diverse helmen en onderdelen van harnassen, zoals ze op de Amsterdamse schutterstukken te zien zijn en ook door Rembrandt werden afgebeeld op zijn iconisch schilderstuk De Nachtwacht’.