Coevorden – Het afgelasten van de Piekiesmarkt en de Kasteelmarkten heeft bij een aantal mensen stof doen opwaaien, waarbij werd verwezen naar buurgemeenten waar wel markten worden gehouden.

Veel regels

“Ook wij”, aldus activiteitencoördinator Willem de Bie, “hebben natuurlijk gekeken naar andere gemeenten. Het werd ons duidelijk, dat je aan heel veel regels moet voldoen. De anderhalve meter afstand tot elkaar moet worden gewaarborgd, er mag maar één persoon op 5 vierkante meter zijn. We zouden de straten moeten afzetten met hekken en voor de controle zouden we veel vrijwilligers nodig hebben. Het inhuren van mensen zou een enorme kostenpost betekenen.”

“Geen risico nemen”

Daarom heeft het Centrummanagement Coevorden in goed overleg met de gemeente besloten de markten af te gelasten. “Wij willen geen enkel risico nemen, andere gemeenten nemen dat blijkbaar wel.”

Wel vertier

Morgen is het koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur en dan loopt een driemansorkest door het centrum. “De komende vijf zaterdagen”, zo liet De Bie weten, “is er wel vertier in het centrum. Een band op de Markt neerzetten mag niet, het worden daarom looporkesten en straatartiesten. Voor kinderen komt er nog een draaimolen op de Markt.”

Mocht het zo zijn dat er vanaf medio augustus wat verruiming in de maatregelen is, dan wordt bekeken wat er dan nog mogelijk is aan activiteiten.