Coevorden – Bluesliefhebbers genoten zondagmiddag in Theater Hofpoort met volle teugen van de onvervalste blues, die zij op voortreffelijke wijze voorgeschoteld kregen van Bluesband Flavium.

Bluespower

De band vierde net het vijftigjarig bestaan en liet overduidelijk horen dat er sprake is van ‘50 years of bluespower’. Het publiek vond het allemaal prachtig en beloonde de band met een staande ovatie. De band was natuurlijk niet te beroerd om enkele toegiften te spelen

In 1969 richtte gitarist Anne Geert Bonder de Apeldoornse band op. Hij is inmiddels 66 en is still going strong. Eric Bagchus is al sinds 1973 de bassist van de band.

Flavium onderging diverse wisselingen in de bezetting. Sinds een jaar of zes is Bert Vrieling uit Zwolle (geboren en getogen in Coevorden) de zanger en ‘praatjesmaker’, Willem Swikker bespeelt op virtuoze wijze een heel bijzonder Hammondorgel en Bouke van Olst laat horen dat hij begaafd drummer is. Hij is overigens qua leeftijd de absolute benjamin. Allemaal hebben zij al veel ervaring op hun naam staan. Zij speelden in de loop der jaren samen met grote namen getuige de informatie op de website van Flavium.

Flavium debuteerde in 1975 met het album ‘Bad Luck’, waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. De singles ‘Nightlife’ en ‘Nobody knows you when you’re down and out’ behaalden een Top-40 notering. De band verzorgde een overzicht van al het werk in een halve eeuw, inclusief ‘Nightlife’ en nog veel meer moois.

Bert Vrieling genoot van het optreden in zijn geboortestad. Bert is geboren aan de Goeman Borgesiusstraat, die nu niet meer bestaat. Hij vertelde anekdotes, over bijnamen van mensen en het meisje op wie hij op de Wilhelminaschool zo verliefd was: Fennie Meijering. Zijn vader was bakker bij de coöperatie aan de Eendrachtstraat en zijn oom was de bekende Karel van Rein.

Highway Gang

Na afloop trad de uit de regio afkomstige band The Highway Gang op en zo konden de bluesliefhebbers nog even genieten van een goed stuk muziek.