Coevorden – Tijdens het vragenuurtje van de raadscommissie duidde Michel Blanken van de PvdA op onrust bij onderwijsstichting Arcade, zoals onlangs in het regionale nieuws kwam. Onderwijsstichting Arcade beheert het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Coevorden en Hardenberg.

“Kinderen moeten opgroeien in een veilige schoolomgeving”, aldus Michel Blanken. “Onder een deel van het personeel leeft dit veilige klimaat niet, al werken zij keihard voor goed onderwijs. Vindt u”, vroeg hij aan wethouder Jeroen Huizing, “dat Arcade op correcte manier wordt bestuurd en hoe ziet u u rol als college?”

Huizing liet weten, dat op regelmatige basis gesprekken met Arcade worden gevoerd. “Onze rol is het toezicht houden op goed onderwijs, dat niet in gevaar moet komen. Onder andere de Raad van Bestuur is aan het werk om problemen op te lossen. Wij vinden het van belang, dat er goede communicatie is richting de gemeenten, personeel en ouders. Wij zullen op korte termijn een gesprek met Arcade hebben, samen met de gemeente Hardenberg. Wij houden de vinger aan de pols.”