Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma bezocht woensdagochtend basisschool Panta Rhei ter gelegenheid van de start van Oktober Kindermaand. Er stond een erehaag van de leerlingen klaar voor de burgemeester, waarna schooldirecteur Corine Kuper hem verwelkomde.

In de school werd een quiz gehouden onder leiding van de burgemeester. Het was erg spannend en uiteindelijk werd een benaderingsvraag gespeeld. Lieke van Ballegooij zat het dichtst bij het juiste antwoord en werd daarmee de winnaar van het spel. Zij kreeg uit handen van de burgemeester het eerste boekje van Oktober Kindermaand uitgereikt.

Namens de organisatie van Oktober Kindermaand kreeg de school een cadeau als dank voor de gastvrijheid. Ook de burgemeester ontving een cadeau als dank dat hij naar de school wilde komen.

Kindermaand

Iedereen van 4 tot en met 12 jaar kan in oktober gratis meedoen aan allerlei activiteiten in Drenthe en Groningen. In de weekenden van oktober houden organisaties in Drenthe en Groningen speciale kinderactiviteiten. Zij kunnen dansen, schilderen, drummen, koekjes bakken en nog veel meer. Volwassenen betalen soms wel entree. Vandaag, woensdag 14 september, krijgen alle kinderen het programmaboekje of een kaart op school uitgereikt. Vanaf dat moment kan gereserveerd worden voor de activiteiten. Het boekje ligt ook in de bibliotheek en het gemeentehuis en is ook online beschikbaar. Klik daarvoor op deze link.

Leerlingenraad

Na de quiz was er voor de leerlingen tijd om vragen te stellen aan de burgemeester. De leerlingen voelen de behoefte om mee te praten in de gemeente. De school gaat daarom een leerlingenraad oprichten en hierover is gesproken in het bijzijn van de burgemeester. De burgemeester heeft aangeboden te willen helpen bij de oprichting en leert de kinderen hoe je een goede (leerlingen)raadsvergadering kunt houden. De burgemeester komt dus binnenkort weer naar de school.