Coevorden/Dalen – De huisartsen in Coevorden en Dalen ontvangen binnenkort bezoekers met luchtwegklachten in een apart gebouw. Zij gaan tijdelijk gebruik maken van het voormalige wijkgebouw van BSV Buitenvree aan de Graaf Van Heiden Reinesteinlaan in Coevorden.

Door de ontvangst in een apart gebouw willen de huisartsen voorkomen dat bezoekers met luchtwegklachten, die mogelijk besmet zijn met het COVID-19 virus, in aanraking komen met bezoekers die voor heel andere klachten naar het gezondheidscentrum komen.

Huisarts Gerda van der Woude: “Met deze extra veiligheidsmaatregel willen we het risico op extra besmettingen voorkomen. Omdat het gebouw op dit moment leegstaat, kunnen we er binnenkort al in. Dit Het gaat alleen om geplande spreekuren waarbij de bezoekers in de auto wachten tot ze op hun mobiele telefoon worden gebeld en naar binnen mogen. Daardoor blijft het aantal mensen in het gebouw beperkt.” De gemeente Coevorden is eigenaar van het gebouw en stelt het gebouw voor dit doel tijdelijk beschikbaar.

Om geen overlast van extra autoverkeer voor de nabij gelegen scholen en omwonenden te veroorzaken, worden de afspraken na schooltijd gepland. “Het gaat nadrukkelijk niet om een testlocatie, maar een extra gebouw om het risico van besmetting te verminderen”, aldus Van der Woude.