Sleen – De provincie Drenthe houdt woensdag 27 november een inloopbijeenkomst over de aanpassingen aan de N376 rond Sleen. De bijeenkomst in MFA De Brink duurt van 16.30 tot 20.00 uur.

Medewerkers van de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden informeren de belangstellenden over de laatste stand van zake en het ontwerp van de nieuwe rotonde bij de N376/Boelkenweg, het vak voor verkeer, dat linksaf slaat bij de Bannerschulteweg en de fietsoversteek bij de rotonde Noord-Sleen zien. Ook is er informatie over de planning.

Vorig jaar werd bekend, dat de snelheid op de weg tussen Erm en Noord-Sleen wordt verhoogd van 60 naar 80 kilometer per uur. Eerder was er veel weerstand tegen de plannen om de maximumsnelheid te verhogen en verkeersdrempels te verwijderen, maar de provincie is van mening dat verhoging van de snelheid past bij het karakter van de weg.  Na de aanpassingen gaat de snelheidsverhoging in. Door de presentatie van de plannen kon Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn wel met de plannen leven.