Regio – Onder zwangere vrouwen leven veel vragen over zwangerschap en vaccineren tegen corona. Voor zorgprofessionals is er op donderdag 13 januari van 19.30 tot 21.00 uur over zwangerschap, COVID-19 en vaccinatie. Het doel is om de zorgprofessionals te voorzien van alle relevante informatie die op dit moment bekend is, zodat zij zwangeren goed kunnen adviseren.

Zwangeren die ziek worden en soms zelfs op de intensive care belanden vanwege een COVID-19 besmetting. In Nederland adviseren het RIVM, gynaecologen, artsen en verloskundigen zwangere vrouwen om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren om dat te voorkomen. Waarop is dit advies gebaseerd, wat is momenteel de actuele situatie en hoe kun je hierover in gesprek gaan met een ongevaccineerde zwangere vrouw? Hierop wordt uitgebreid ingegaan tijdens het webinar. Er is volop ruimte om vragen te stellen.

De sprekers zijn dr. Marjolein Knoester, arts-microbioloog/viroloog (UMCG); prof. dr. Anke Huckriede, hoogleraar vaccinologie (RUG); prof. dr. Jelle Stekelenburg, bijzonder hoogleraar (UMCG/RUG) en gynaecoloog (Medisch Centrum Leeuwarden); Irma Bax Msc, verloskundige.

Wie het webinar wil volgen, kan dat laten weten door een mail te sturen naar communicatie@ggd-vrd.nl. Belangstellenden krijgen daarna een mail met alle informatie, inclusief de streamlink. Het webinar is gratis en ook na de uitzending van 13 januari terug te zien.

Dit webinar is een initiatief van het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland, GGD Drenthe, Groningen en Fryslan en het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland/Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Geen professional, maar meer weten?

Wie geen professional is, maar zwanger is en meer wil weten kan kijken op Drenthe vaccineert, RIVM, coronavaccinatie.nl en vragenovercorona.nl.