Emmen/Meppel/Assen – Wie op zoek is naar een opleiding op het mbo kan op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 april van 16.00 tot 20.00 uur naar het open huis van het Drenthe College. Aanmelden is verplicht en dat kan via drenthecollege.nl/openhuis.

Sfeer proeven en zien hoe jouw toekomstige school er uitziet, is belangrijk bij het kiezen van een vervolgopleiding. Daarom kiest het Drenthe College ervoor, in afstemming met de gemeenten, om naast onlinevoorlichting studiekiezers in april ook de mogelijkheid te bieden om op de schoollocaties langs te komen.

Coronaproof

Om de veiligheid te kunnen waarborgen, wordt het open huis coronaproof ingericht en zijn de RIVM-maatregelen van kracht. Dit betekent dat belangstellenden zich tevoren aanmelden voor een bezoek van een uur. Zij mogen één ouder of verzorger meenemen. Een voorlichting bestaat uit maximaal twaalf belangstellenden. Vanzelfsprekend zijn mondkapjes binnen de schoolgebouwen verplicht en wordt anderhalve meter afstand in acht genomen. Iedereen moet bij binnenkomst de handen ontsmetten, er is een gezondheidscheck en er dient een ingevulde gezondheidsverklaring te worden ingeleverd. Er zijn looproutes door de gebouwen en de lokalen en contactpunten worden ontsmet.

In november en december vorig jaar heeft Drenthe College op dezelfde wijze open huis gehouden. Lokale toezichthouders hebben destijds de veiligheidsmaatregelen getoetst en goedgekeurd.