Wachtum – Wachtum houdt momenteel het school- en volksfeest, al staat voor vanavond alweer de slotavond op het programma. Het dorp is ‘s avonds feestelijk verlicht en er is een lichtroute. Tijdens diverse onderdelen strijden de buurtend om de buurtbokaal. Ook de keuring van tuinen in diverse categorieën hoort erbij.

Vrijdagavond was er een optocht voor kinderen van de basisschool met versierde fietsen, skelters en bolderwagens, begeleid door muziekvereniging Ons Genoegen uit Wachtum. In de feesttent werd de ‘Ik hou van Holland’-spelshow onder leiding van Vermakelaar Vince van Leth gehouden. Tot slot trad de band Finally op.

Herauten kondigden zaterdagochtend de brunch aan, mede georganiseerd door de ambachtelijke dorpsbakker Eising en cateraar De Boerhoorn. Meer dan tweehonderd personen schoven aan met muzikale klanken van het duo Ilona en Erwin.

In de middaguren was er een kindervoorstelling van Pip en Zip. Onder prima weersomstandigheden werd zaterdagmiddag een zeskamp gehouden.

Vanavond is er eerst een voorprogramma met ‘De stoep waarop geknikkerd werd’. Theo Driessen en Theo Jansen (van Dieptriest) spelen liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Aansluitend treedt feestband 3Cover op en draait dorps-dj Wim vele hits.