Coevorden – Buurtvereniging Vosmaten had voor zaterdagmiddag alle wijkbewoners uitgenodigd voor een ‘Ontwerp-je-(natuur)speeltuindag’. Daaraan werd goed gehoor gegeven.

“We willen graag”, aldus voorzitter Peter Blanken van de buurtvereniging, “een speeltuin in de wijk. Aan de overkant in De Heege is wel een speeltuin, maar daarvoor moeten kinderen een drukke weg oversteken.” Bij de ontwikkelingen van de plannen wordt het voorbeeld van de initiatiefnemers voor de speeltuinen in Dalen gevolgd.

Zaterdagmiddag konden (groot)ouders en hun kinderen aangeven wat zij graag in de speeltuin willen. Hutten bouwen en springen behoorden tot de meest favoriete bezigheden. Kinderen konden zich verder vermaken op een groot springkussen en allerlei leuke spellen.

Over de plannen voor een speeltuin is inmiddels contact geweest met de gemeente. “De bestemming groen zit al op dit terrein”, aldus Blanken. De laten hierna een ontwerp maken en gaan daarna aan de slag met de financiën. We hebben in ieder geval al een bijdrage gevraagd uit het Stimuleringsfonds van de gemeente.”