Coevorden – Inwoners van de gemeente Coevorden met een krappe beurs kunnen via de Doe-Mee-Webwinkel gebruikmaken van energiebesparende regelingen.

Wie niet meer dan 1930,53 euro bruto per maand verdient of samen met een partner maximaal 2708,23 euro komt in aanmerking voor de regelingen. Het gaat om waardebonnen die inwoners kunnen besteden aan energiebesparende maatregelen. Te denken valt aan een zuinige wasmachine, een kookplaat of koelkast, tochtstrips en ledlampen.

De deelnemende winkels zijn Bouwmarkt Schoonoord, Karwei in Coevorden, Hilbrands Installatietechniek in Oosterhesselen en Mediamarkt in Emmen.

Inwoners hebben, afhankelijk van hun inkomen, recht op 50 tot wel 800 euro aan waardebonnen. Wie nog geen toegang heeft tot de Doe-Mee-Webwinkel kan dat aanvragen via de Doe Mee Energieregeling | Gemeente Coevorden. Voor inwoners die het lastig vinden om een aanvraag via de website te doen is hulp beschikbaar vanuit Humanitas Thuisadministratie, de Invulbrigade of Maatschappelijk Welzijn Coevorden (zie onderstaande afbeelding).

Voorkom financiële problemen

Wethouder Joop Slomp: “Voor mensen met een krappe beurs kunnen de stijgende energielasten een grote bron van zorg zijn. We willen voorkomen dat onze inwoners in financiële problemen komen. Via de Doe-Mee-Webwinkel bereiken we nu al zo’n achthonderd inwoners. Maar ik doe ook een oproep aan inwoners die daar nu nog geen gebruik van maken. Kijk op de site of neem contact op met de gemeente, Humanitas, de Invulbrigade of Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.”

Aanbieders in de regio

De Doe-Mee-Webwinkel bestaat sinds februari 2021 en is voor inwoners met een minimuminkomen. Zij krijgen een budget per jaar en kunnen dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe. Deze aanbieders zijn verenigingen of ondernemers met een sportief of cultureel aanbod, zoals theaters, sportscholen en winkels. Maar je kunt ook gebruikmaken van de mogelijkheid om bus- en treinkaartjes te kopen. Als je iets koopt, krijgt de aanbieder direct het geld. Dat is voor de inwoner en de aanbieder gemakkelijk.