Coevorden – Het ondernemersdiner, dat op woensdag 2 december is gehouden, is succesvol gebleken. Het onlinediner werd georganiseerd door de gemeente Coevorden, Ondernemend Coevorden en Centrummanagement Coevorden om ondernemers in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken.

Veel ondernemers niet bereikt

Vijftig ondernemers namen eraan deel. Echter, een groot deel van de ondernemers in de gemeente Coevorden is niet bereikt. Tevoren reikte wethouder Steven Stegen enkele placemats uit aan ondernemers en zouden alle andere ondernemers per post een placemat met een uitnodiging krijgen. Echter, velen hebben die niet ontvangen. Daarop had André Oudeboon van de VVD tijdens de commissievergadering van dinsdagavond kritiek.

“Het was een mooie bijeenkomst, zo heb ik begrepen, waarbij de plaatselijke horeca is betrokken. Dat is natuurlijk prima. Wel ben ik ervan geschrokken, dat het team economie niet in staat is een actueel lijstje met ondernemers te printen. Vele ondernemers wisten van niets, zij zijn niet uitgenodigd en dat is niet de eerste keer. Hoe kan het zijn dat het team de ondernemers niet voor de bril heeft en waarom heeft niemand ingegrepen toen duidelijk werd dat het fout ging?”

“Er zijn dingen niet goed gegaan”

Wethouder Steven Stegen zei in zijn reactie terug te kijken op een zeer geslaagde avond. “Maar ik wil niet verhullen, dat bij de uitnodigingen dingen niet goed zijn gegaan. We hebben wel actief mensen gebeld en gemaild. Ik ben het met u eens, dat het adressenbestand op orde moet zijn. We werken er had aan. Er zijn meer mogelijkheden om de achterban te bereiken dan per brief, bijvoorbeeld via social media.” Hij besloot met de conclusie dat het diner een mooie avond met indringende gesprekken was.

Lees ook:

Ondernemers krijgen diner van lokale horeca