Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden is weer geopend op woensdag 8 februari. De bijeenkomst vindt plaats in De Hoeksteen aan Rabenhauptstraat. Het thema is ditmaal ‘Wmo en dementie’. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis en koffie en thee staan klaar.

Volgens de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) moeten mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ook mensen met dementie. Vanuit de Wmo is de gemeente verplicht mensen te helpen die niet alles meer kunnen. Daarbij valt te denken aan huishoudelijke hulp, dagbesteding en vervoer. De Wmo kan ook worden ingezet voor mantelzorgers als zij ziek of overbelast zijn. De consulenten van de Wmo van de gemeente Coevorden vertellen er alles over tijdens het Alzheimercafé.

Het Alzheimercafé is een veilige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimercafé informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie. Het Alzheimercafé vindt elke tweede woensdag van de maand plaats.